Επιστημονική Ομάδα

 
 
Παναγιώτης Παπαναγιώτου
 
 
 
Μαρία Πολίτη
 
 
 
 
 
 
 
Ομάδα Επεμβατικής Νευροακτινολογίας
 
 
 
Η Δρ. Μαρία Πολίτη είναι Ακτινολόγος με εξειδίκευση στη διαγνωστική και επεμβατική Νευροακτινολογία, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλίας. Ειδικεύτηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Saarland της Γερμανίας και πήρε τον τίτλο της νευροακτινολογίας στη Βρέμη της Γερμανίας, ακαδημαϊκό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Göttingen και του Πανεπιστημίου του Αμβούργου.

Είναι αριστούχος Διδάκτορας Ακτινολογίας/Νευροακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Saarland της Γερμανίας (με θέμα “ Brain plasticity in patients with complete achromatopsia”, Degree “ summa cum laude”). Στη διάρκεια της εξειδίκευσής της εργάστηκε ως Clinical Research Fellow στη Heidelberg στο κέντρο έρευνας καρκίνου της Γερμανίας (DKFZ). Έχει εξειδικευτεί στον χώρο της διαγνωστικής και επεμβατικής Νευροακτινολογίας με πολυετή εμπειρία στη Γερμανία σε ολόκληρο το φάσμα επεμβατικών θεραπειών στα αγγεία του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης, όπως θεραπεία ανευρυσμάτων, στενώσεων καρωτίδας και AVM, με ιδιαίτερη έμφαση στις επεμβατικές θεραπείες κατά το οξύ αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

 
 
 
 
Επιπλέον, στα αντικείμενα εξειδίκευσής της ανήκουν οι επεμβατικές θεραπείες σε αγγειακές δυσπλασίες κεφαλής, τραχήλου και άκρων, καθώς και όλο το φάσμα των απεικονιστικών εξετάσεων που αφορούν τον εγκέφαλο και την σπονδυλική στήλη με ιδιαίτερη έμφαση στη μαγνητική τομογραφία.

Αρθρογραφεί σε πολλά ιατρικά περιοδικά για θέματα υγείας που αφορούν στην διαγνωστική και επεμβατική νευροακτινολογία, ενώ είναι παράλληλα ομιλήτρια σε πολυάριθμα ιατρικά επιστημονικά συνέδρια.
 
Εξειδίκευση και ερευνητικό ενδιαφέρον:
 
 • Επεμβατικές θεραπείες στα αγγεία του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης, όπως ανευρύσματα, AVM, στενώσεις καρωτίδας και θρομβεκτομή στο οξύ αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.
 • Αγγειακές δυσπλασίες κεφαλής, τραχήλου και άκρων.
 • Στοχευμένη έγχυση φαρμάκου σε οσφυαλγίες.
 • Όλο το φάσμα των απεικονιστικών εξετάσεων που αφορούν τον εγκέφαλο και την σπονδυλική στήλη, με ιδιαίτερη έμφαση στη μαγνητική τομογραφία.
 
 
 
Επαγγελματική προϋπηρεσία:
 
 • Εξωτερικός συνεργάτης Τμήματος Επεμβατικής Νευροακτινολογίαςτου Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center (2018-σήμερα)
 • Επιμελήτρια A (Oberartzin), Clinic of Diagnostic and Interventional Neuroradiology, Bremen-mitte, Bremen-Ost (2013-2018)
 • Επιμελήτρια, Clinic of Diagnostic and Interventional Neuroradiology, University of Saarland, Homburg, Γερμανία (2010-2012)
 
 
 
Εκπαίδευση / Ειδικότητα:
 
 • Πτυχίο ιατρικής σχολής Θεσσαλίας ( 2001)
 • Ειδίκευση στην ακτινολογία, University of Saarland, Homburg, Γερμανία (2004-2010)
 • Τίτλος ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής University of Saarland, Homburg, Γερμανία (2010) Διδάκτoρας (Dr.med.) University of Saarland, Γερμανία, 2014, Βαθμός «Άριστα»
 • Τίτλος υποειδικότητας Νευροακτινολογίας, Bremen, Γερμανία (2017)
 
 
 
Διακρίσεις / Βραβεία:
 
Δημοσιεύσεις:
 
Video: